Artikkelit

Suodata:

Lasten kanssa suoretkelle

Geoparkissa on useita retkikohteita, joissa pääsee tutustumaan suoluontoon helposti. Pitkospuupolut johdattelevat pienet tutkimusmatkailijat soiden kummallisten asukkien ja ihmeellisten yksityiskohtien äärelle.

Lue artikkeli

Suomen toinen UNESCO Global Geopark

Geopark-alueen kuntien, yritysten, yhdistysten ja asukkaiden, Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen sekä lukuisten muiden toimijoiden vuosien aherrus palkittiin 7.7.2020, kun UNESCOn hallintoneuvosto yksimielisesti hyväksyi Geoparkin osaksi UNESCO Global Geoparks -verkostoa.

Lue artikkeli

NÄIN NAUTIT SUOSTA YMPÄRI VUODEN

Suohon on helppo tutustua, mikäli hyllyvien mättäiden ylle vie turvallinen pitkosreitti, kuten Kauhanevalla. Pitkoksilta pois astuminen voi kuitenkin pelottaa. Askelten ottamista ei helpota tieto, että parhaimmilla soilla turvetta ja mutaa voi olla kovan maan päällä metrikaupalla.

Lue artikkeli

Geokohteissa oppii uutta

Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkissa on 52 geokohdetta. Suurin osa alueen geokohteista on geologisia luonnonmuodostumia. Mukana on myös alueen geologisten luonnonvarojen hyödyntämisestä kertovia historia- ja kulttuurikohteita.

Lue artikkeli