Artikkelit

Suodata:

Geoparkin historiassa tuoksuu terva

Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkin alueella on pitkä tervanpolttohistoria. Erityisesti Kauhajoki tunnettiin pitkän linjan tervapitäjänä, ja alueen metsissä on ollut valtava määrä tervahautoja. Mistä tervatuotannossa olikaan kyse ja miten se näkyi alueen luonnossa ja ihmisissä?

Lue artikkeli

Koe Geoparkin joulunaika

Geoparkissa rauhoitut upeissa luontokohteissa samoillen ja laadukkaista palveluista nauttien. Tavoita joulun tunnelma Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkissa!

Lue artikkeli

Lasten kanssa suoretkelle

Geoparkissa on useita retkikohteita, joissa pääsee tutustumaan suoluontoon helposti. Pitkospuupolut johdattelevat pienet tutkimusmatkailijat soiden kummallisten asukkien ja ihmeellisten yksityiskohtien äärelle.

Lue artikkeli

Suomen toinen UNESCO Global Geopark

Geopark-alueen kuntien, yritysten, yhdistysten ja asukkaiden, Metsähallituksen ja Luonnonvarakeskuksen sekä lukuisten muiden toimijoiden vuosien aherrus palkittiin 7.7.2020, kun UNESCOn hallintoneuvosto yksimielisesti hyväksyi Geoparkin osaksi UNESCO Global Geoparks -verkostoa.

Lue artikkeli

NÄIN NAUTIT SUOSTA YMPÄRI VUODEN

Suohon on helppo tutustua, mikäli hyllyvien mättäiden ylle vie turvallinen pitkosreitti, kuten Kauhanevalla. Pitkoksilta pois astuminen voi kuitenkin pelottaa. Askelten ottamista ei helpota tieto, että parhaimmilla soilla turvetta ja mutaa voi olla kovan maan päällä metrikaupalla.

Lue artikkeli