Geopark

Koe erämaisten soiden rauha ja mystiikka. Löydä muinaisten geologisten tapahtumien jäljet. Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin geologia on kansainvälisesti arvokasta. Kaikilla Geoparkeilla on oma geologinen teemansa. Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkilla se on kehitys muinaisesta vuoristoseudusta laakeaksi suomaaksi.

Mikä on Geopark?

Geoparkit kertovat maapallon tarinaa alueensa kansainvälisesti arvokkaan geologian, elollisen luonnon sekä maisemien ja kulttuuriperinnön avulla.

Tutustu

Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geopark

Sydäntä myöten suossa - maailmanluokan luontomatkailualue! Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin tarina kertoo, kuinka alueella lähes kaksi miljardia vuotta sitten poimuttunut vuoristo on aikojen saatossa kulunut ja maisema muuttunut nykyiseksi laakeaksi suomaaksi.

Tutustu

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark ry

Geoparkin toiminta perustuu yhteistyöhön. Geopark-yhdistys luotsaa Geoparkia yhdessä jäsentensä, sidoryhmiensä ja yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Tutustu

Geopark-verkostot

Geopark toimii verkostoissa kotimaassa ja kansainvälisesti. Opimme muilta ja jaamme kokemuksia.

Tutustu

GEOfood

Geopark-alueen suot, metsät, järvet ja joet sanelevat sen, mitä ruokalautaseltamme löytyy.

Tutustu

Oppiminen

Geoparkista ja sen kohteista voi oppia parhaiten näkemällä ja kokemalla ne itse paikan päällä. Kohteet kertovat alueen kehityshistoriasta 1900 miljoonan vuoden takaa aina nykypäiviin asti.

Tutustu

Hankkeet

Alueen ELY-keskukset ja Leader-toimistot ovat rahoittaneet Lauhanvuori - Hämeenkangas Geoparkin kehittämistä jo vuosien ajan. Geoparkilla on tälläkin hetkellä käynnissä useita Euroopan maaseuturahastosta rahoitettuja hankkeita.

Tutustu

Kunnat

Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geopark sijaitsee yhdeksän kunnan alueella.

Tutustu

Kestävä matkailu

Kestävä matkailu Geoparkissa edistää alueen arvokkaan geologisen, luonnon- ja kulttuuriperinnön säilymistä sekä tukee taloudellisesti paikallisyhteisöjä ja alueen asukkaiden toimeentuloa.

Tutustu