Metsähallitus

Metsähallitus

Lauhanvuori – Hämeenkangas Geopark toimii tiiviissä yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ja pyrkii tukemaan sen tavoitteita Geopark-alueella.

”Metsähallituksen tarkoitus on luonnon arvon ja yhteisen varallisuuden vastuullinen kehittäminen yli sukupolvien.” (Metsa.fi)

Metsähallituksen Luontopalvelut kehittää Geopark-alueen kohteiden saavutettavuutta, turvallisuutta ja viihtyisyyttä sekä kohteiden suojelua useilla EU:n Maaseuturahastosta rahoitetuilla hankkeilla. Metsähallituksen huoltoyrittäjä huoltaa taukopaikat säännöllisesti ympäri vuoden ja varmistaa, että kohteet ovat turvallisia ja siistejä. Kohteiden opastusta kehitetään Metsähallituksen ja Geoparkin yhteistyönä.

 

Geoparkin Metsähallituksen retkeilykohteiden asiakaspalvelusta vastaa Järvi-Suomen Luontopalvelut. Asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkipäivisin.

Yhteystiedot:

Puh: 0206 39 5270 ma – pe klo 9 – 15
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

 

 

 

Metsähallituksen verkkosivuilta löytyy runsaasti tietoa Geopark-alueesta. Monilla kohteilla on omat Luontoon.fi-sivut.

Lauhanvuoriregion.fi-virtuaaliopas (lauhanvuoriregion.fi) esittelee Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark-alueen retkikohteet, reitit ja nähtävyydet.

Luontoalueiden omat sivut löytyvät Luontoon.fi:stä seuraavien linkkien takaa:

Lauhanvuoren kansallispuisto Kauhajoella, Isojoella ja Kankaanpäässä (1.1.2020 alkaen): https://www.luontoon.fi/lauhanvuori/

Kauhanevan – Pohjankankaan kansallispuisto Kauhajoella ja Karviassa: https://www.luontoon.fi/kauhaneva-pohjankangas

Hämeenkangas Kankaanpäässä ja Jämijärvellä: https://www.luontoon.fi/hameenkangas

Alkkianvuori Parkanossa ja Karviassa: https://www.luontoon.fi/alkkianvuori

Mustansaarenkeidas Isojoella: https://www.luontoon.fi/mustansaarenkeidas