Pyörämatkailu-hankkeen tarinatyöpajat

Pyörämatkailuhankkeen tarinatyöpajat

(16.9.2021)

Geopark pyörämatkailun maailmankartalle -hankkeen tarinatyöpajoissa kerätään talteen alueen asukkaiden mielenkiintoisia tarinoita ja tietoa paikallishistoriasta uusien pyöräilyreittien varrelta. Kerättyjä tarinoita hyödynnetään pyöräilyreitistön viestintämateriaaleissa ja alueen palvelujen kehittämisessä.

Tarinatyöpajojen asiantuntijoina ja vetäjinä toimivat ProAgria Etelä-Suomen maisema-asiantuntija Laura Puolamäki ja Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen yliopisto-opettaja Eeva Raike. 

Tarinatyöpajoissa on mukana myös Satakunnan ammattikorkeakoulun taidekoulun kampuksen opiskelija Johannes Joenperä, joka on kiinnostunut tallentamaan paikallishistoriaa videoille alueen asukkaiden näkökulmasta. 

Tarinatyöpajoja järjestetään kolme:

  • Ma 27.9. klo 17-19 Parkanossa Kahvila Käenkulmassa, os. Parkanontie 64
  • Ti 28.9. klo 17-19 Kauhajoella Toron Kievarissa, os. Kokonkyläntie 408
  • Ke 29.9. klo 17-19 Kankaanpäässä Kuntoutuskeskuksen auditoriossa, os. Kelankaari 4

Kahvituksen vuoksi ilmoittautumiset etukäteen projektipäällikkö Laura Koivumäelle ([email protected] tai 044 7588 826). 

Tilaisuuksiin voi osallistua myös etänä (Teams). Osallistumislinkki lähetetään sähköpostitse pyydettäessä. 

Tarinoiden tallentamisen online-karttatyökalu on yleisölle auki 15.10.2021 asti. Kukin voi merkitä tarinat Maptionnaire-karttapohjalle helposti ja nopeasti. Tarinoiden ei tarvitse sijaita reittien välittömässä läheisyydessä, sillä tietoa kerätään koko Geopark-alueelta. Karttakysely toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen kanssa. Kyselyssä ei kerätä vastaajia yksilöiviä henkilötietoja.

Tilaisuudet ja kysely järjestetään osana maaseuturahoitteista Geopark pyörämatkailun maailmankartalle -hanketta.

Lisätietoja

Projektipäällikkö Laura Koivumäki, [email protected]

Kuva: Eino Nikkilä, Museovirasto-Finna, satakuntalaisen osakunnan kotiseuturetkeläisiä ja Kiikan väkeä, 1930-luku, Karvia