Maastopyöräily Geoparkissa

Neulaspolkuja, metsäteitä, sorapintaisia kyläteitä, avaria metsämaisemia ja lumoavia soita. Länsi-Suomen parhaat maastopyöräretkeilymaastot löytyvät Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkista, olet sitten hakemassa valmiita reittejä tai etsimässä omaa ennen kokematonta polkuasi.

Valmiita reittejä ja omia polkuja

  • GEObike-reitti tarjoaa valmiin kierroksen Lauhanvuoren maisemiin. Kansallispuiston ytimessä kiertää kaksi lenkkiä: 8 ja 16 kilometrin lenkit sekä niiden välinen yhdysreitti (n. 5 km). Reitit on helppo yhdistää.
  • Hämeenkankaan ja erityisesti Jämin alueen reiteiltä löytyy vaativiakin osuuksia.
  • Kansallispuistojen maastopyöräreitti Kauhajoella yhdistää Lauhanvuoren ja Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistot ja kulkee muun muassa lumoavan Katikankanjonin läpi.
  • Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuiston läpi kulkeva historiallinen Kyrönkankaantie on helppo hiekkatiereitti halki harjujen ja soiden.
  • Ympärivuotinen Kihniön Pyhäniemi-Käskyvuori -reitti tarjoaa erämaisia maisemia ja hulppeita näköaloja.
  • Eri vuodenajat vaikuttavat vahvasti kansallispuistojen luontoon, joten reitit tarjoavat joka käynnillä uutta nähtävää.

Lauhanvuoren ja Kauhanevan - Pohjankankaan kansallispuistoissa maastopyöräily on sallittua jokamiehenoikeudella rajoitusosia lukuun ottamatta.

Vuokraa maastopyörä

Geoparkin alueella on useita yrittäjiä, jotka vuokraavat maastopyöriä, leveärenkaisia läskipyöriä tai sähköavusteisia maastopyöriä. Vuokrattavia tai lainattavia maastopyöriä löytyy myös kunnilta, urheiluseuroilta ja luontoliikuntajärjestöiltä.