Oppiminen

Geoparkin ainutlaatuisista kohteista voi oppia parhaiten näkemällä ja kokemalla ne itse paikan päällä. Alueen geo-, luonto- ja kulttuurikohteet kertovat alueen kehityshistoriaa 1900 miljoonan vuoden takaa aina nykypäiviin asti.

Tervetuloa tutustumaan

Kutsumme Geopark-alueen päiväkoteja, kouluja ja muita oppilaitoksia tutustumaan alueeseen ja sen käyntikohteisiin. Toivotamme myös muut oppijat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin tervetulleiksi Geoparkiin. Ymmärrys alueesta kasvattaa halua vaalia sitä ja säilyttää sen erityispiirteet myös tulevien sukupolvien koettavaksi.

Vinkkejä retkeänne varten

Vinkkejä päiväkoti-, koululais- ja opiskelijaretkien suunnitteluun saa Geoparkin virtuaalioppaasta. Retkiä tukevia palveluja, kuten majoitus-, ruoka-, opastus- ja välinevuokrauspalveluja on ostettavissa alueen yrityksiltä. Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin henkilökunta auttaa mielellään retkien suunnittelussa. Lisätietoja saa myös Metsähallituksen asiakaspalvelusta, puhelin 0206 39 5270 (ma—pe klo 9—15) tai sähköposti sisasuomi@metsa.fi.

Geoparkin kohteisiin voi tutustua etukäteen Metsähallituksen virtuaalioppaan kartan ja teemallisten virtuaalikierrosten avulla. Tutustu Geoparkin geologiseen kehitykseen ja sen erityispiirteisiin sekä viime jääkauden aikaiseen geologiaan.

Tervetuloa tutustumaan suohon ja Geopark-luonnon ainutlaatuisuuteen!