Aktiviteetit

Suolta suolle tai tornista torniin. Sukella kanjoniin ja kiipeä kalliolle. Tutustu taiteeseen tai herätä luovuutesi luonnonvärjättyjen lankavyyhtien äärellä. Geopark tarjoaa tekemistä mielelle ja keholle.

Geopark haltuun harrastamalla

Parhaan Geopark-elämyksen saavutat paikallisen oppaan johdolla. Ammattitaitoiset paikallisoppaat vievät sinut alueen ainutlaatuisiin kohteisiin ja tutustuttavat syvällisesti vaikkapa erämaisten soiden ja muiden luontohelmien saloihin kaikkina vuodenaikoina ja monenlaisin liikkumismuodoin. Alueen yritykset vuokraavat maastopyöriä, lumikenkiä ja muita retkeilyvälineitä myös omatoimiseikkailijoille.

 

Monipuoliset patikointireittivaihtoehdot johdattelevat Geoparkin luonnon ihmeiden äärelle. Geoparkissa on myös pyöräreittejä eritasoisille ja -tyyppisille polkijoille. Pyöräillen matka taittuu vauhdikkaasti, ja ehdit nähdä kerralla enemmän. Geoparkissa voit matkustaa auton sijaan polkupyörällä ja nauttia samalla koko Geoparkin luonto-, kulttuuri- ja palvelutarjonnasta.

 

Luonto- ja kulttuurikohdeopastusten lisäksi alueen yritykset tarjoavat valtavan määrän erilaisia ohjelmapalveluja sahti- ja tilaviinitastingeista luontoruokailuihin ja rauhallisiin riippumattoretkiin sekä luonnon- ja kulttuuriympäristön inspiroimista käsityö- ja taidetyöpajoista draamallisiin kiertomatkoihin.

 

Leppoisa ratsastusvaellus Geoparkin maastoissa on mainio tapa nauttia luonnosta. Hevoskärryajelusta pitää koko perhe. Rauhallinen kanootti- tai kajakkiretki mutkittelevilla joilla, pienillä järvillä tai lammilla on Geopark-elämys parhaimmillaan. Suppailu tyynellä järvellä kesäyönä on ikimuistoinen kokemus. Geoparkin järviluontoa voi ihastella myös sisävesiristeilijän kannelta. Geoparkissa on hyvät kalastusmahdollisuudet ja useita suosittuja koskikalastuspaikkoja. 

 

Lumiseen aikaan Geoparkin hiljainen talviluonto kutsuu hiihtämään. Alueen latuverkosto on laaja ja hyvin hoidettu. Metsäsuksilla tai lumikenkäillen tavoitat talvisen metsän maagisen tunnelman myös latujen ulkopuolella. Lapset ja aikuiset villiintyvät Geoparkin huimissa pulkkamäissä. 

 

Geopark-alueen tarjonta tavoittaa myös moottoriurheilun ystäviä. Alueella sijaitseva moottoriurheilukeskus mahdollistaa monien lajien harrastamisen siihen tarkoitetussa tasokkaassa, turvallisessa ja valvotussa ympäristössä. Lihasvoimin liikkuvat huimapäät haastavat itsensä korkealla puiden latvojen tasolla seikkailupuiston kiipeilyradalla. 

 

Löydä aktiviteettipalvelujen tarjoajat kartalta!

Aktiviteetit

Suodata