Tapahtumat

Geopark on täynnä alueen perinteistä kumpuavia kiehtovia tapahtumia. Tule mukaan!

Unohtumattomia elämyksiä tapahtumissa

Geopark on täynnä tapahtumia, jotka perustuvat paikallisuuteen tai perinteisiin. Näillä sivuilla tuomme esiin muutamia kohokohtia Geoparkin kutsuvasta tapahtumatarjonnasta. Alueen kaikki tapahtumat sekä niihin liittyvät ajankohtaiset tiedot löydät Geopark-kuntien omilta verkkosivuilta.  

Kuva: Terttu Hermansson

Urheilemaan Geoparkiin

Monissa alueen urheilutapahtumissa, kuten perinteikkäissä hiihto- ja suunnistustapahtumissa tai nykyaikaisemmissa maastopyöräily- ja koiravaljakkokilpailuissa hyödynnetään tapahtumapaikkana Geoparkin luontoa. Alueen avarat kangasmetsät soveltuvat loistavasti monenlaisten urheilutapahtumien pitopaikaksi.

Kuva: Kimmo Virkki

Rokkia ja kansanmusiikkia

Alueen ikonisimmat kulttuuritapahtumat, kuten perinteiseen pelimannimusiikkiin perustuva Lauhan Spelit tai raskaan musiikin juhannusfestivaali Nummirock, juontavat juurensa jopa sukupolvien taa. Geoparkin kesässä voit nauttia konserteista vaikkapa kansallispuistossa keskellä suota, taidenäyttelyistä gallerioissa tai kaupunki- ja kylämiljöissä, lahjakkaiden harrastelijateatteriryhmien esityksistä sekä lukuisista muista unohtumattomista kulttuurielämyksistä.

Kuva: Terttu Hermansson

Torit ja markkinat

Kesä on myös erilaisten toritapahtumien sesonkiaikaa. Iloisessa markkinatunnelmassa tapaat paikallisia ihmisiä ja tutustut lähituotteisiin. Toreja ja markkinoita järjestetään kesän mittaan lähes joka kylässä. Kankaanpään tori lienee alueen markkinapaikoista suosituin, ja sen historia on jo pitkä ja maineikas.

Kuva: Kankaanpään kaupunki

Suodata